Algemene Informatie

ONDERSTAANDE INFORMATIE GELDT NIET VOOR DE 2021 HOME EDITION – ZIE HIERVOOR DE HOMEPAGE

BELANGRIJK!

De Avondvierdaagse is geen activiteit vanuit school, maar wordt georganiseerd door een aantal ouders van de vier scholen in de wijk. Om er voor én met iedereen een leuk evenement van te maken, hebben we alle ouders of verzorgers nodig. De eerste verantwoordelijkheid voor sportief en veilig gedrag van de kinderen ligt bij hun ouders of verzorgers. We verwachten dan ook dat er behalve enthousiaste kinderen ook voldoende volwassenen meelopen op beide afstanden. Als je zelf niet mee kan lopen, zorg dan dat jouw kind met een andere ouder mee kan lopen. In tegenstelling tot voorgaande edities stappen we af van de hesjes. Niet een paar ouders, maar iedereen draagt bij aan een plezierige en veilige tocht!

Voor wie?

– Kinderen vanaf groep 3 kunnen meedoen. Kinderen van groep 1 en 2 lopen dus niet mee. Hiermee kunnen we het tempo van de groep en de verkeersveiligheid beter in de hand houden.

Afstanden

Je kiest zelf of je de 5 of de 10 kilometer wilt lopen. Kinderen vanaf ongeveer zes jaar kunnen prima de 5 km. lopen. Kinderen van de middenbouw kunnen de 5 km. of de 10 km. lopen, kinderen van de bovenbouw lopen (meestal) de 10 km. De routes zijn deels vergelijkbaar met de routes van afgelopen jaar, maar er zijn ook een paar wijzigingen. De routes zijn hier te bekijken en te downloaden zodra ze bekend zijn. Voorop lopen altijd een aantal begeleider, die de route kennen.

Kosten
De kosten voor de avondvierdaagse bedragen € 6,00 per kind bij online voorinschrijven.
Het maakt niet uit of iemand 5 km. of 10 km. loopt. Bij het inschrijven van hun kind(eren) geven ouders of verzorgers aan of ze meelopen, apart inschrijven is niet nodig.

Rustpauze

Tijdens de 5 kilometer is er op dinsdag, woensdag en donderdag een kleine rustpauze en kunnen de kinderen water kunnen drinken. In tegenstelling tot voorgaande jaren delen we geen bekertjes water meer uit, maar kan iedereen zijn/haar zelf meegebrachte bidon/fles bijvullen. Deze rustpauze is er niet tijdens de 10 kilometer. Als het heel warm is, zorgen we wel voor water onderweg.

Medailles en stempelkaart 
Zodra alle inschrijvingen zijn verwerkt schrijven wij de stempelkaarten uit. Deze kaarten staan op naam. De stempelkaarten worden door de leerkrachten op school uitgedeeld. Let op! Zonder inschrijving krijg je geen stempelkaart. Het is niet de bedoeling om als kind mee te lopen zonder stempelkaart (ouders/begeleiders hebben geen kaart nodig).

IMG_0435
De stempelkaart moet je elke avond laten afstempelen bij de tafels voor de ingang van de Dominicusschool.
Alleen een volle stempelkaart op vrijdagavond levert dus een medaille op. Op deze officiële KWBN-medaille staat voor de hoeveelste keer je de vierdaagse gelopen hebt.

Begeleiding en veiligheid

Naast meelopende ouders zijn er iedere avond verkeersregelaars in oranje hesjes en is er EHBO aanwezig. Aanwijzingen van verkeersregelaars dienen altijd te worden opgevolgd. Op de drukke kruisingen zal waar mogelijk de politie het verkeer regelen. Er is een veiligheidsprotocol dat u op deze site kunt lezen.

Iedere avond lopen zo’n 700 kinderen mee. Dit is een enorme grote groep. Voor de veiligheid van onze kinderen hopen we dat iedereen zich houdt aan de regels die wij hebben opgesteld. Kinderen die zich misdragen, mogen niet meer meelopen en moeten hun stempelkaart inleveren.

Belangrijk om te weten is dat als er onvoldoende verkeersregelaars of meelopende ouders zijn voor een bepaalde avond, de organisatie zich het recht voorbehoudt om een van de routes af te lassen. De veiligheid kan dan onvoldoende worden gegarandeerd.

Inschrijven
Online inschrijving kan hier tot en met vrijdag 17 mei 2019. Op de eerste avond (Dinsdag), kun je je alsnog ter plekke inschrijven. Kom dan ruim op tijd (half uur voor de start). Ter plekke inschrijven kost 8,00 euro per kind met gepast geld.

Inschrijving wijzigen?
Op de eerste avond (Dinsdag), kun je wijzigingen doorgeven. Andere afstand, andere naam, ‘aantal’ keer, etc.. Kom dinsdag ruim op tijd (half uur voor de start), dan passen we je stempelkaart aan.

Geen kaart ontvangen?
Kom dinsdag ruim op tijd (half uur voor de start), dan helpen we je met de stempelkaart.

Help jij mee om jouw avondvierdaagse schoon te houden?

Daar doe je de natuur en jezelf een groot plezier mee. Een écht feest voor iedereen!

4 Handige tips om de Avond4Daagse schoon te houden

  1. Drinken in bekers of bidons: Dorst onderweg? Neem water mee in bekers of bidons. Een kleine moeite, groot plezier!
  2. Gezonde snacks in bakjes of trommeltjes: Van een lange wandeling krijg je natuurlijk ook best trek. Verpak daarom je snacks in bakjes of trommeltjes. Dat scheelt een hoop (zwerf)afval!
  3. Verzamel afval onderweg: Bij veel Avond4daagsen worden er zakken uitgedeeld, waarin je je afval kunt verzamelen. Heb je zelf geen zak? Bewaar dan je afval voor de bakken die je tegenkomt of gooi je afval in de afvalzak van iemand anders.
  4. Ligt er onderweg iets op de grond? Pak ’t op en neem ’t mee! Er is altijd wel iemand met een afvalzak in de buurt. Ook bij de finish staan afvalbakken waarin je je afval kunt gooien.

Mocht je vragen en of opmerkingen hebben, dan horen we dat graag via: a4dooginal@gmail.com