Gezonde Avondvierdaagse

Natuurlijk verdient je kind een beloning na zo’n sportieve prestatie! Maar die hoeft niet per se ongezond te zijn. We weten allemaal dat er wat wordt afgesnoept tijdens de routes. Jullie herkennen het vast; de chips, de rollen Fruitella, de halve sinaasappels met pepermunt, de ijsjes achteraf, de kinderen die op de laatste avond behangen met snoep de finish passeren.

We vinden bij de organisatie dat dit anders moet kunnen. We willen de snoep niet uitbannen, maar wel willen we graag de ouders een handreiking geven om de kinderen gezonde traktaties mee te geven in plaats van snoep.

Wat doen wij aan een gezonde Avondvierdaagse?

* onze hoofdsponsor Albert Heijn sponsort ons met 1000 appels

* tijdens de route schenken we water in plaats van limonade

* we sturen de leerkrachten informatiemateriaal over gezonde en ongezonde voeding. Daarover kunnen ze met de kinderen in gesprek. In dat materiaal staat bijvoorbeeld hoeveel suikerklontjes er in een pakje Fristi zitten (4,5), in een glas cola (6), in een rol Fruitella (8,5) en in een glas water (0).

* we hebben een speciale Flyer A4d gezonde tractaties. Die is hier te downloaden. We gaan ‘m ook nog een keer aan alle ouders mailen. Hierin staan tips voor ándere, net zo leuke en lekkere traktaties voor de kinderen.