Algemene Informatie

De Avond4daagse is geen activiteit vanuit school, maar wordt georganiseerd door een aantal ouders van de vier scholen in de wijk. Om er voor én met iedereen een leuk evenement van te maken, hebben we alle ouders of verzorgers nodig. De eerste verantwoordelijkheid voor sportief en veilig gedrag van de kinderen ligt bij hun ouders of verzorgers. We verwachten dan ook dat er behalve enthousiaste kinderen ook voldoende volwassenen meelopen op beide afstanden. Als je zelf niet mee kan lopen, zorg dan dat jouw kind met een andere ouder mee kan lopen. In tegenstelling tot voorgaande edities stappen we af van de hesjes. Niet een paar ouders, maar iedereen draagt bij aan een plezierige en veilige tocht!

Voor wie?

Kinderen vanaf groep 3 kunnen meedoen. Kinderen van groep 1 en 2 lopen dus niet mee. Hiermee kunnen we het tempo van de groep en de verkeersveiligheid beter in de hand houden.

Afstanden

Je kiest zelf of je 5 of 10 km wilt lopen. Kinderen vanaf ongeveer zes jaar kunnen prima de 5 km lopen. Kinderen van de middenbouw lopen meestal 5 km , kinderen van de bovenbouw lopen meestal de 10 km. De routes zijn deels vergelijkbaar met de routes van afgelopen jaren maar er zijn ook een paar wijzigingen in verband met werkzaamheden op dat moment. Zodra de routes definitief zijn, worden ze hier bekend gemaakt.

Vertrek (tijden)

Dinsdag 20 juni t/m vrijdag 23 juni

  • LET OP: elke loopdag begint bij een andere basisschool in Oog in Al! Check de Routes van 2023!
  • 17:45 uur: Stempelen voor de 10 km lopers
  • 18:00 uur: Start 10 km
  • 18:15 uur: Stempelen voor de 5 km loper
  • 18:30 uur: Start 5 km
  • 19:30 – 20:30 uur: Aankomst van de lopers
    We zullen proberen om zo goed mogelijk inzicht in de voortgang te geven van de lopers. Let daarvoor op onze socials!

Kosten

De kosten voor de avondvierdaagse bedragen € 7,00 per kind.
Het maakt niet uit of iemand 5 of 10 km loopt. Ouders en begeleiders die meelopen hoeven niet apart in te schrijven, maar het mag wel. Dan is er ook een stempelkaart en medaille aan het einde!

Heb je een U-Pas? Dan kan je € 2,00 korting krijgen bij vermelding van een geldig U-Pas nummer op naam van de deelnemer.

Rustpauze

Dit jaar zal er tijdens beide afstanden geen rustpauze zijn. Zorg, zeker bij warm weer, voor voldoende te drinken voor onderweg!

Medailles en stempelkaart 

Zodra alle inschrijvingen zijn verwerkt, schrijven wij de stempelkaarten uit. Deze kaarten staan op naam. De stempelkaarten worden door de leerkrachten op school uitgedeeld.

Let op! Zonder inschrijving krijg je geen stempelkaart. Het is niet de bedoeling om als kind mee te lopen zonder stempelkaart (ouders/begeleiders hebben geen kaart nodig).

De stempelkaart moet je elke avond vóór vertrek laten afstempelen bij de tafels voor de ingang van de school waar de A4daagse die avond vertrekt. Alleen een volle stempelkaart op vrijdagavond levert dus een medaille op. Op deze officiële KWBN-medaille staat voor de hoeveelste keer dat je de vierdaagse gelopen hebt.

Begeleiding en veiligheid

Naast meelopende ouders zijn er iedere avond verkeersregelaars in oranje hesjes en is er EHBO aanwezig. Aanwijzingen van verkeersregelaars dienen altijd te worden opgevolgd. Op de drukke kruisingen zal waar mogelijk de politie het verkeer regelen. De organisatie neemt de veiligheid tijdens de avondvierdaagse zeer serieus. Diverse
maatregelen moeten bijdragen aan een veilig en prettig verloop van de vierdaagse. Deze zijn vastgelegd in het veiligheidsprotocol.

De verwachting is dat er iedere avond veel kinderen meelopen.Voor de veiligheid van onze kinderen hopen we dat iedereen zich houdt aan de regels die wij hebben opgesteld. Kinderen die zich misdragen, mogen niet meer meelopen en moeten hun stempelkaart inleveren.

Belangrijk om te weten is dat als er onvoldoende verkeersregelaars of meelopende ouders zijn voor een bepaalde avond, de organisatie zich het recht voorbehoudt om een van de routes af te lassen. De veiligheid kan dan onvoldoende gegarandeerd worden.

Inschrijven

Online inschrijving kan hier tot uiterlijk dinsdag 20 juni, maar liefst voor 16 juni! Op de eerste avond (dinsdag), kun je je nog steeds online inschrijven. Kom dan ruim op tijd, minimaal een half uur voor de start, zodat we een stempelkaart kunnen maken. 

U-Pas

Korting van € 2,00 met je U-Pas. Zie ook kosten.

Inschrijving wijzigen?

Mail naar a4dooginal@gmail.com als je wijzigingen wilt doorgeven. Alternatief: Op de eerste avond (dinsdag), kun je wijzigingen doorgeven. Kom dinsdag ruim op tijd, minimaal een half uur voor de start, dan passen we je stempelkaart aan.

Geen kaart ontvangen?

Mail naar a4dooginal@gmail.com. Of: Kom dinsdag ruim op tijd, minimaal een half uur voor de start, dan helpen we je met de stempelkaart.

Advertentie